Chakra schilderen 2018

Chakra schilderen is een populaire,creatieve en actieve manier om je leventje weer op orde te krijgen en je van alle onnodige ballast te bevrijden. Meestal heb je jezelf onbewust totaal geblokkeerd. En je ziet er tegenop om weer alles van je verleden op te rakelen.  Bij deze manier van jezelf terug vinden en resetten ga je niet terug naar het verleden maar vooruit….!!!

Begin september is er een nieuwe chakra-cursus gestart.
Diegene die het nu net hebben afgerond, gaan met zijn viertjes gewoon lekker door met de intuïtieve workshops. Wat heerlijk!
Mocht je ook in januari 2019 willen beginnen, geef je alvast op.
Bij genoeg deelnemers wordt er misschien een extra cursus in november gestart.
Maar geef je op want het zou jammer zijn als je het graag wilt en pas over een half jaar kunt beginnen.

You’re life is not only your brain

Ieder mens weet wat het is om het leven te laten leiden door de snelheid van de maatschappij waarin wij ons vertoeven. Soms is het zo erg dat wij ons leven laten bepalen door onze eigen gedachten. Je kunt dan eigenlijk wel zeggen dat ons leven alleen maar een gedachtenstroom is, waar we naar handelen.
Ons leven is onze gedachten. We zijn helemaal vergeten wie we eigenlijk zijn, wat we willen, en waar het leven uiteindelijk voor bedoeld is.

Elk lichaam heeft 7 hoofdchakra’s.
Dit zijn energie-wielen die in ons lichaam rond draaien. Elk wiel, elke chakra staat voor een bepaalde emotie, bewustzijnsvorm.
Wanneer een chakra uit balans raakt door de gejaagdheid van ons bestaan, reageren de overige chakra’s hierop en kunnen dan ook uit balans raken.
We vergeten en verwaarlozen onszelf, en leiden een leven om te overleven.
Het is goed mogelijk dat deze disbalans lichamelijke blokkades veroorzaakt in je leven.
Door deze 7 chakra”s te schilderen gaan we, door middel van de bepaalde chakra-meditatie, terug naar ons eigen ik en terug naar ons eigen gevoel.
Ik zal het schilderij voor je “lezen”.
Je hebt zelf het onbewuste op het doek gebracht. Doordat je dit doet  ervaar je hoe het is om jezelf te zijn, je gevoel te herkennen en uiteindelijk je leven te leven zoals je het zelf wilt.
Je laat het niet meer bepalen door de negatieve gedachtenstroom, je verstand. De vrijheid zoeken in jezelf, jezelf te bevrijden.

Een prachtige reis door je lichaam om jezelf te leren kennen en herkennen. 

De reeks bestaat uit 7 dagdelen in overleg en je gaat elke keer met een schilderij naar huis. Het schilderij kan thuis zijn werk doen. Vaak geef ik tips en/of oefeningen mee.    Er zijn al vele, ontroerende, mooie bewustzijns-momenten gevallen tijdens deze workshops, waarbij er prachtige beslissingen werden genomen om in je eigen vrijheid te leven.

Je bent wie je bent en ieder mens is uniek!

Deze workshop is € 30,= per keer.
Mocht je hierover meer willen weten, bel of mail gerust.

 

 

18 gedachten over “Chakra schilderen 2018

 1. Lieve Ellen,
  Je bent een warm mens, die zich oprecht inzet voor mij en mijn gevoelens en die goed luistert. Dank je wel daarvoor!
  Ik moest iets voor mezelf gaan doen naast mijn drukke leven met voornamelijk zorgen voor een ander. Daardoor vergat ik mezelf. Ik dacht aan schilderen, dat leek me een ontspannen bezigheid. Ik keek op het internet en vond je site.
  Het chakra schilderen sprak me aan en ik ben nu met de cursus bezig met drie leuke dames van ongeveer mijn leeftijd. Een knus groepje en hun verhaal spreekt me ook aan.
  De meditatie ervaar ik als ontspannen, tot rust komend. Na de meditatie ga je zonder iets tegen elkaar te zeggen schilderen op je doek. Elke avond komt een andere chakra aan bod. Elke chakra heeft zijn eigen kleur. In die kleur schilder je vanuit je gevoel. Ellen vertelt wat ze ziet op mijn schilderij en die van de anderen en ook kijkt ze hoe je bent begonnen met schilderen.
  Je schildert je binnenste, je chakra. En die heeft me heel wat te zeggen over wie ik ben. Ellen geeft positieve tips waar nodig Ze steekt veel energie in mij. Elke les word ik warm verwelkomd met een beker thee. We praten wat bij met het groepje over de afgelopen tijd. En na het schilderen een beker thee met een kaartje trekken met een persoonlijke boodschap, die je mee mag nemen evenals je schilderij.Je kan een chakra versterken door de betreffende kleur te dragen in je kleding of bv. bloemen te kopen in die kleur.
  Ik vind deze cursus een verrijking voor mezelf hoe je in het leven en maatschappij gaat staan. Ik mag er zijn ! Ik sta er ! Veel liefs.

  • Jee, wat een allemachtige lieve reactie. Ik ben er een beetje stil van. Lieve Miranda, dit zijn mijn mooiste cadeautjes.
   Ben ook erg dankbaar dat ik dit kan doen!

 2. Ik heb genoten van de lessen die je op een mooie, warme en liefdevolle manier geeft. Ook heb ik de andere dames als warme en liefdevolle medecursisten ervaren.

  Het is niet dat ik van plan ben helemaal met schilderen te stoppen, maar nu dient zich even een ander project aan wat mij erg leuk lijkt.

  Het zou best kunnen dat je me over een tijdje weer terug ziet….

  Ik wens je heel veel succes en mooie lessen en projecten toe voor het komende cursusjaar.

  Ik vind je een heel mooi mens.

  Liefs, Annie

 3. Chakra schilderen is echt een aanrader! Absoluut niet zweverig, maar heel interessant. Echt een moment voor jezelf. Dank je wel, Ellen! Ik heb nu al zin om verder te gaan met schilderen. groeten Ilse

 4. Lieve Ellen, wilde even laten weten dat het goed gaat. Heel bijzondere mooie ervaring met deze chakra. en heb veel aan je oefeningen om bij mezelf te blijven. Bedankt en liefs.

 5. Lieve Ellen,
  Heel erg bedankt voor de gezellige, leerzame avonden Chakra schilderen! Ik heb er erg veel positieve energie van gekregen.
  Warme groet van Simone

 6. Chakra schilderen is zoveel meer dan ‘alleen’ de Chakras schilderen! Een reis door en met jezelf. Bijzondere gesprekken met mede cursist en de proffesionaliteit (empathie en kennis) van Ellen is van zo’n toegevoegde waarde! Emoties van verdriet tot blijdschap en plezier met daarbij je eigen gevoel op het doek! Van de vrijheid naar jezelf toe naar de vrijheid in jezelf! Echt een kadootje wat positief blijft doorwerken in je leven, een verrijking.

 7. Heb de workshop gedaan van de chakra’s. Het was een mooie emotionele en leerzame reis door mijn lichaam en geest en ziel. Een prachtige ervaring die ik mensen kan aanraden die op zoek zijn naar zichzelf en hun creativiteit.De manier hoe Ellen de workshop geeft is erg prettig ik voelde me meteen thuis en kon dus mezelf zijn en ontdekken in een veilige omgeving. ook de technische tips tijdens het schilderen vond ik erg prettig waardoor er meer diepte of “leven” in het schilderij kwam, bedankt Ellen voor deze liefde volle begeleiding. Diana

 8. Ik heb de cursus die ik samen met Ilonka en Anja bij je heb mogen doen, als leuk en leerzaam ervaren.
  Het heeft mij weer een stapje verder gezet in de ontwikkeling waar ik mee bezig ben.
  In ieder geval genoeg stof om over na te denken en mee bezig te zijn.
  Succes met je volgende cursus en ik wil graag de nieuwsbrief blijven ontvangen

 9. Mijn neefje en ik hebben het geluk gehad om de laatste paar maanden bij Ellen op bezoek te mogen komen in haar fijne atelier om te leren chakra schilderen. Dit was een hele fijne ervaring en wie weet komen wij over een paar jaar weer om te kijken welke voortuitgang wij geboekt hebben. Ellen heel erg bedankt voor deze 7 gezellige en vooral leerzame avonden.

 10. Lieve Ellen,
  Ik wil je bedanken voor al je liefdevolle oprechte aandacht en vooral voor mijn eerste richting die ik in het schilderen heb gevonden.
  Schilderen verbind mij tot wie ik wezenlijk ben.
  Liefs

 11. Ellen, Ontzettend bedankt voor je wijze lessen, raad en mooie adviezen. We nemen ze allemaal mee op ons levenspad… Nooit geweten dat er zoveel uit een schilderij te halen valt. Lieve groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.