Chakra schilderen 2024

Chakra schilderen is een populaire,creatieve en actieve manier om je leventje weer op orde te krijgen en je van alle onnodige ballast te bevrijden. Meestal heb je jezelf onbewust totaal geblokkeerd. En je ziet er tegenop om weer alles van je verleden op te rakelen.  Bij deze manier van jezelf terug vinden en resetten ga je niet terug naar het verleden maar vooruit….!!!

In september gaan we weer fris van start met 1 groep.
Er kan ook eventueel een apart groepje beginnen voor jong volwassenen ( 18 – 35 jaar).
De inschrijvingen zijn geopend.
Mocht je mee willen doen, geef je dan snel op want vol = vol.
Momenteel zijn er nog maar 2 plaatsen over.
De volgende cursus zal dan pas in januari 2025 starten.

De chakra cursus heeft maar weer bewezen hoe groot het effect is en zo bevrijdend werkt in je verdere leventje.

Your life is not only your brain

Ieder mens weet wat het is om het leven te laten leiden door de snelheid van de maatschappij waarin wij ons vertoeven. Soms is het zo erg dat wij ons leven laten bepalen door onze eigen gedachten. Je kunt dan eigenlijk wel zeggen dat ons leven alleen maar een gedachtenstroom is, waar we naar handelen.
Ons leven is onze gedachten. We zijn helemaal vergeten wie we eigenlijk zijn, wat we willen, en waar het leven uiteindelijk voor bedoeld is.

Elk lichaam heeft 7 hoofdchakra’s.
Dit zijn energie-wielen die in ons lichaam rond draaien. Elk wiel, elke chakra staat voor een bepaalde emotie, bewustzijnsvorm.
Wanneer een chakra uit balans raakt door de gejaagdheid van ons bestaan, reageren de overige chakra’s hierop en kunnen dan ook uit balans raken.
We vergeten en verwaarlozen onszelf, en leiden een leven om te overleven.
Het is goed mogelijk dat deze disbalans lichamelijke blokkades veroorzaakt in je leven.
Door deze 7 chakra”s te schilderen gaan we, door middel van de bepaalde chakra-meditatie, terug naar ons eigen ik en terug naar ons eigen gevoel.
Ik zal het schilderij voor je “lezen”.
Je hebt zelf het onbewuste op het doek gebracht. Doordat je dit doet  ervaar je hoe het is om jezelf te zijn, je gevoel te herkennen en uiteindelijk je leven te leven zoals je het zelf wilt.
Je laat het niet meer bepalen door de negatieve gedachtenstroom, je verstand. De vrijheid zoeken in jezelf, jezelf te bevrijden.

Een prachtige reis door je lichaam om jezelf te leren kennen en herkennen. 

De reeks bestaat uit 7 dagdelen in overleg en om de 2 weken.
Je gaat elke keer met een schilderij naar huis. Het schilderij kan thuis zijn werk doen. Vaak geef ik tips en/of oefeningen mee. 
Er zijn al vele, ontroerende, mooie bewustzijns-momenten gevallen tijdens deze workshops, waarbij er prachtige beslissingen werden genomen om in je eigen vrijheid te leven.

Je bent wie je bent en ieder mens is uniek!

Deze workshop is € 35,00 per keer incl. materiaal.
Mocht je hierover meer willen weten, bel of mail gerust.

The seven chakra’s € 200,=

Dankbaarheid is mijn mooiste beloning: 

 

 

 

47 gedachten over “Chakra schilderen 2024

 1. Deze mail kreeg ik vorige week van een cursist die de chakracursus net heeft afgerond. Met goedkeuring van Ron, mocht ik deze bij de reacties zetten. Wat ben ik toch dankbaar en gelukkig als de cursisten er zoveel baat bij hebben. Het kan je leven echt veranderen.:

  Ik heb de cursus chakra schilderen 🧑‍🎨 gevolgd bij je en dit deed ik samen met mijn vrouw.
  De cursus heb ik als zeer magisch ervaren. Dat je uit je onderbewuste kan schilderen en na afloop wordt het schilderij vertaald.
  Uit je schilderij ziet Ellen hoe je je voelt en wat er in je leeft. Ook hoe dit op de chakra dan van toepassing is.
  De fijne gesprekken die daarna volgen en waar je dan voor je zelf naar mag gaan kijken of vooral mag gaan voelen.
  Bedankt Ellen 🙏🏻 voor je openheid en je nuchtere kijk op de wereld. Fantastisch ❤️🧡💛💚💙💜🤍
  Groeten Ron

 2. Lieve Ellen
  Ik vond de Chakra cursus een hele fijne ervaring. Ik heb mijn eeuwige twijfel over boord gegooid, ben zelfverzekerder geworden en voel me veel meer ontspannen en blij. Jij hebt mij een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben ook zeker van plan om weer wat te gaan doen met mijn creativiteit.
  Bedankt voor jouw inspiratie en tips!
  Liefs

 3. Lieve Ellen,

  Wat heb ik genoten van de chakra cursus. Wonderbaarlijk wat ik schilderde en wat jij hierover vertelde. Ik denk met regelmaat terug aan de mooie avonden.
  Ellen bedankt.

 4. Wanneer je niet bang bent om de diepte in te gaan en wil weten wat je lichaam je écht vertelt is de chakra cursus zeker een aanrader.
  Ellen doet het op een heel fijne manier en laat iedereen in z’n waarde. Ook leer je veel van elkaar en ben je al snel vertrouwd met elkaar.
  Zeer inspirerend!

 5. Wat een waardevolle cursus. Het chakra schilderen. Zoveel inzichten gekregen. Echt een openbaring!
  Heerlijke ontspannen omgeving met mensen die je niet kent maar toch heel vertrouwd. Dank je Ellen (prachtige-krachtige vrouw) en anderen had het niet willen missen.
  Echt een aanrader

 6. Lieve Ellen
  Dank dat ik aan jouw hand mocht reizen door mijn eigen chakra’s op weg naar de bevrijde IK. Zoveel bijzondere , intense en mooie momenten beleefd samen met mijn medecursisten .
  Dankbaar ben ik voor de inspiratie en de mooie boodschappen.
  Wat jij de mensen geeft tijdens de cursus valt niet in woorden uit te drukken. Ik wens dat je dit nog heel lang mag doen.
  Ik raad iedereen deze cursus aan die op zoek is naar vrijheid en LEVEN.
  Dank, dikke knuffel voor jou Ellen!

 7. Ellen, Ontzettend bedankt voor je wijze lessen, raad en mooie adviezen. We nemen ze allemaal mee op ons levenspad… Nooit geweten dat er zoveel uit een schilderij te halen valt. Lieve groetjes

 8. Lieve Ellen,
  Bedankt voor de gezellige middagen, en voor de mooie en goede woorden en advies. Het was super leerzaam! Liefs Ellen

 9. Lieve Ellen,

  Inmiddels ben ik de chakra cursus voor de tweede keer aan het doen, het geeft me inzichten doordat de schilderijen vertaald mogen worden door jouw in begrijpbare woorden, die je daadwerkelijk handvatten geven waar je mee verder kan in het leven. Ook de liefdevolle aandacht voor iedereen, elkaar in vertrouwen mogen en kunnen nemen met wat we tot nu toe allemaal meegemaakt hebben in het leven.
  Het is een waardevol avontuur doordat je nooit van te voren weet wat je die avond weer voor moois gaat schilderen, elke keer denk ik, tja wat is hier nu van te vertellen, en dan toch kom je tot de kern met het vertalen van het geschilderde, en leer ik hier ontzettend veel van omdat het schilderij nog een paar weken in de kamer staat. Het onderbewuste werkt daardoor namelijk ook gewoon door. Voor mij al met al dus een onvergetelijke ervaring naar zelfgroei en ik ben hierdoor sterker geworden in mijn doen en laten. Ook is het fijn om dit te mogen en kunnen delen met een fijne groep van cursisten die allemaal op hetzelfde denklevel zitten als dat jij bent, (dit gebeurt onbewust) en dat het veilig is. Kortom een aanrader!!

 10. Momenteel ben ik meer bewust bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Al eerder had ik bij je een intuïtieve schilder workshop ervaren. Door mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling, kwamen bij mij de chakra’s steeds naar voren. Ik liep een rondje door het dorp en zag bij jou je bord met de informatie over de workshops staan en daar stond het: chakra schilderen voor jong volwassenen. Ook een nichtje van mij vroeg aan mij of ik het zag zitten om dit samen te doen. Ik dacht dit kan geen toeval zijn, laten we het doen! Met een groepje van drie meiden ervaar ik de workshops als een prachtige aanvulling op mijn persoonlijk proces.

  Iedere keer worden we warm ontvangen door jou We krijgen informatie over de chakra’s. Je hebt zeven hoofd chakra’s, vandaar zeven keer de workshop. Per keer behandel je een chakra. De opbouw is daarom ook zo mooi. Bij het schilderij krijg ik een boodschap. Het schilderij werkt altijd door op verschillende niveaus. Ik ga er bewust mee aan de slag, wat mijn wereld voor mezelf verrijkt. Iedere week blikken we terug op wat het ons heeft gebracht en wat het met me heeft gedaan. Dat is voor een ieder persoonlijk!

  Wat ik tot nu toe op het doek heb geschilderd, geeft mij de kracht om dichterbij mijzelf te staan. Mijzelf beter te leren kennen. En te leren van mijn eigen proces. Het is iets magisch en moois. Wat bij mij van binnenuit zit, projecteer ik op het doek. En daar zitten prachtige en leerzame boodschappen in verscholen.

 11. Chakra schilderen is zoveel meer dan ‘alleen’ de Chakras schilderen! Een reis door en met jezelf. Bijzondere gesprekken met mede cursist en de proffesionaliteit (empathie en kennis) van Ellen is van zo’n toegevoegde waarde! Emoties van verdriet tot blijdschap en plezier met daarbij je eigen gevoel op het doek! Van de vrijheid naar jezelf toe naar de vrijheid in jezelf! Echt een kadootje wat positief blijft doorwerken in je leven, een verrijking.

 12. Najaar 2019 was ik klaar voor de reis die ik ging maken. Met Ellen aan mij zij de ging ik op reis met de Chakra,s. Er werd opgeruimd en een zat in de toekomst gezet. Geregeld pak ik mijn schilderijen erbij en het klopt. Wat is je intuitie toch mooi. Bedankt Ellen, ik hoop dat er nog vele volgen bij je.

 13. Enorm bedankt voor de afgelopen weken ik vindt het heel bijzonder om mee te mogen maken.
  Erg jammer dat je voorzo’n lange tijd moet sluiten.
  We hopen maar op het beste!

 14. 7 chakra’s besproken, gevoeld en over gemediteerd om daarna – zonder iets te zeggen – dat gevoel op het doek te zetten.
  Geen kunst, niet nadenken, alleen je gevoel volgen… en daarna het schilderij lezen.
  Jezelf beter leren kennen! Een aanrader.

 15. Lieve Ellen,
  Heel erg bedankt voor de gezellige, leerzame avonden Chakra schilderen! Ik heb er erg veel positieve energie van gekregen.
  Warme groet van Simone

 16. Lieve Ellen,

  Dankbaar voor de mooie chakrareizen die ik bij je heb gemaakt. Terug naar de essentie. Het voelt heel fijn om thuis omringd te zijn met mijn schilderijen. Diepgang. Dankbaar ook voor mijn reisgenoot, met wie ik dit pad/de cursus heb mogen bewandelen. Mooie inzichten van elkaar mogen ontvangen. Wat een fantastische ontplooiing ook bij haar zichtbaar, stralend de deur uit. Dank je wel lieve Ellen en reisgenoot voor deze prachtige reizen.

  • Dankbaar ben ik ook, om jullie samen, maar ook onafhankelijk van elkaar, te zien voelen en groeien.
   Wat een mooie, bijzondere wisselwerking hadden jullie met elkaar.
   Wat hebben jullie een prachtreis gemaakt!

 17. Vorig jaar de chakra cursus gedaan bij je, wat ben ik veel over mezelf te weten gekomen, hoe mooi! Wat een bijzonder mooie avonden. In je atelier hangt zo’n mooie sfeer , er gaat zo’n rust vanuit. Je begeleiding is heel boeiend, je wist vaak de juiste woorden te zeggen waar ik verder mee kon. Een ongelofelijk mooie cursus die ik iedereen kan aanraden??

 18. Lieve Ellen maar ook zeker lieve meiden waarmee ik de cursus mocht doen…?
  Voordat ik begon wist ik een beetje wat een chakra was. Maar wat de chakra’s precies inhouden en wat het voor je lichaam en geest betekent als ze in balans zijn, dat heb ik pas tijdens de cursus geleerd.
  Ik heb geleerd om oud zeer, pijn en verdriet te accepteren, mezelf te accepteren wie ik ben en wat ik ben, én om op een andere manier om te gaan met de gedachte: “wat zal een ander van mij vinden…”
  De reis door ons lichaam die wij hebben gedaan door middel van het chakra schilderen heeft me een stuk zelfbewuster gemaakt en heeft me een soort van vrijheid gegeven in mijn denken en doen. Ik mag er zijn! Dat is een van de waardevolle dingen die ik heb geleerd in de cursus. Al met al kan ik zeggen dat deze cursus mij een verrijking van mijn leven heeft opgeleverd.
  Ik geef aan iedereen mee die twijfels heeft om te gaan chakra schilderen….DOEN! Het brengt je zoveel goeds! Ik gun het jullie allemaal.
  Liefs, Linda ?

 19. Van alle informatie die jij ons geeft en vooral daarbij jouw gevoel en kijk op de dingen, leer ik zoveel!
  Al m’n 3 schilderijen staan in de kamer, dus ik kan het echt op me laten inwerken.
  En nu het er meer worden, voel ik ook echt verschil bij elk van de 3.
  Verdriet en in stukjes zonder houvast, een prachtig gezin helemaal ok, en een onzichtbaar zijn in een groter geheel.
  Het is wel heel mooi om steeds met een bepaalde hoofdkleur te werken en verder weinig andere kleuren.
  Heb nooit geweten wat dat met je kan doen.

  Maar dat jij zo’n lieverd bent en wij met een gouden meiden team (want zo voelt het, we zijn zo verschillend, maar “het past” gewoon) in jouw super ruimte helemaal ons zelf kunnen zijn, geeft dat wij deze prachtige schilderijtjes kunnen doen ontstaan.

 20. Wat ben ik blij, dat ik deze bijzondere reis door mijn lichaam met jou heb mogen delen. Het was soms moeilijk en verdrietig, maar wat heeft het me ver gebracht! Moest zo zijn dat je op mijn pad bent gekomen. Je bent een ontzettend lief en warm persoon. Dit laatste schilderij doet me heel veel, ik voel me zo blij!
  Dit hart is ook voor jou, want dat heb je…
  Nog een hele dikke knuffel

 21. Lieve Ellen, wat een fantastische reis, het Chakra schilderen, zoveel geleerd zo verhelderend…De wereld ligt voor me open!
  Ik kom steeds dichter bij wie IK ben mijn onzekere perfectionistische ego wordt steeds kleiner! wat een bevrijding, wat een liefde wat een eenvoud…bedankt voor deze 7 weken.
  Alles is liefde…
  Aanrader!!
  Warme groet Marloes

 22. Lieve Ellen,
  In januari had ik mijn eerste les chakra schilderen.Mijn insteek was om lekker ontspannen te schilderen. Maar wat had ik het mis.De eerste chakra heeft meteen een bodemloze put geopend waar alle opgekropte boosheid in een klap vrij kwam Bij het 2e chakra voelde ik me bevrijd van een zware last dat voelde zo goed.Bij de 3e chakra kon ik mijn hart weer openen en mijn creativiteit kwam weer tot bloei. Zelfs mijn kinderen naam ik mee in dit nieuwe gevoel en sinds lange tijd was er weer creatieve blijdschap bij mij thuis.
  Ik ben nu goed op weg mijn eigen toekomst te bouwen en voel heel veel trots dat ik zo veer gekomen ben.
  Ellen bedankt voor de mooie worden en vertaling van mijn creaties. Ik ben mezelf tegen gekomen maar de weg van boosheid naar zelfliefde zal ik nooit meer vergeten. Nog 2 chakra’s te gaan. Sta te trappelen om er achter te komen wat nu nog op mijn pad komt..
  Liefs Ulrike

  • Dankjewel, Ulrike. Ja wat ga je nu goed! Jouw schilderijen zijn jouw onbewuste en houd je jouw spiegel voor.
   Dat vertaal ik alleen maar. Maar ook door jouw eigen inzet, ben je op de goede weg! Je kan zeker trots zijn op jezelf!

 23. Lieve Ellen,
  Ontzettend bedankt voor de mooie cursus chakra schilderen die ik bij jouw mocht volgen samen met nog 3 fantastische mooie mensen. Wat een mooi, warm en lief persoon ben jij. Ik heb weer zoveel meer over mijzelf geleerd in de 7 schilder lessen. Ik dacht ik kan helemaal niet schilderen maar daar gaat het helemaal niet om want na de meditatie kwamen steeds de mooiste dingen op het doek en vertaalde het zich helemaal naar mij prachtig en zo ongelofelijk leerzaam. De doeken hangen op mijn slaapkamer waardoor ik er iedere avond en ochtend even naar kan kijken en waardoor ik mij steeds weer besef hoe ongelofelijk ik gegroeid ben en eindelijk de weg op mijn pad begin te volgen. Ellen wij gaan elkaar zeker nog meer zien..
  Liefs Miranda

  • Ahh, wat lief, Miranda. En dat op de laatste dag van het jaar. Dankjewel voor je mooie reactie. En inderdaad, wat ben je gegroeid! Wij zagen al hoe speciaal en mooi je van binnen en buiten bent! Dikke zoen van mij en ja, ik wil zeker weten hoe je pad gaat lopen!

 24. Lieve Ellen,
  Je bent een warm mens, die zich oprecht inzet voor mij en mijn gevoelens en die goed luistert. Dank je wel daarvoor!
  Ik moest iets voor mezelf gaan doen naast mijn drukke leven met voornamelijk zorgen voor een ander. Daardoor vergat ik mezelf. Ik dacht aan schilderen, dat leek me een ontspannen bezigheid. Ik keek op het internet en vond je site.
  Het chakra schilderen sprak me aan en ik ben nu met de cursus bezig met drie leuke dames van ongeveer mijn leeftijd. Een knus groepje en hun verhaal spreekt me ook aan.
  De meditatie ervaar ik als ontspannen, tot rust komend. Na de meditatie ga je zonder iets tegen elkaar te zeggen schilderen op je doek. Elke avond komt een andere chakra aan bod. Elke chakra heeft zijn eigen kleur. In die kleur schilder je vanuit je gevoel. Ellen vertelt wat ze ziet op mijn schilderij en die van de anderen en ook kijkt ze hoe je bent begonnen met schilderen.
  Je schildert je binnenste, je chakra. En die heeft me heel wat te zeggen over wie ik ben. Ellen geeft positieve tips waar nodig Ze steekt veel energie in mij. Elke les word ik warm verwelkomd met een beker thee. We praten wat bij met het groepje over de afgelopen tijd. En na het schilderen een beker thee met een kaartje trekken met een persoonlijke boodschap, die je mee mag nemen evenals je schilderij.Je kan een chakra versterken door de betreffende kleur te dragen in je kleding of bv. bloemen te kopen in die kleur.
  Ik vind deze cursus een verrijking voor mezelf hoe je in het leven en maatschappij gaat staan. Ik mag er zijn ! Ik sta er ! Veel liefs.

  • Jee, wat een allemachtige lieve reactie. Ik ben er een beetje stil van. Lieve Miranda, dit zijn mijn mooiste cadeautjes.
   Ben ook erg dankbaar dat ik dit kan doen!

 25. Ik heb genoten van de lessen die je op een mooie, warme en liefdevolle manier geeft. Ook heb ik de andere dames als warme en liefdevolle medecursisten ervaren.

  Het is niet dat ik van plan ben helemaal met schilderen te stoppen, maar nu dient zich even een ander project aan wat mij erg leuk lijkt.

  Het zou best kunnen dat je me over een tijdje weer terug ziet….

  Ik wens je heel veel succes en mooie lessen en projecten toe voor het komende cursusjaar.

  Ik vind je een heel mooi mens.

  Liefs, Annie

 26. Chakra schilderen is echt een aanrader! Absoluut niet zweverig, maar heel interessant. Echt een moment voor jezelf. Dank je wel, Ellen! Ik heb nu al zin om verder te gaan met schilderen. groeten Ilse

 27. Lieve Ellen, wilde even laten weten dat het goed gaat. Heel bijzondere mooie ervaring met deze chakra. en heb veel aan je oefeningen om bij mezelf te blijven. Bedankt en liefs.

 28. Lieve Ellen,
  Heel erg bedankt voor de gezellige, leerzame avonden Chakra schilderen! Ik heb er erg veel positieve energie van gekregen.
  Warme groet van Simone

 29. Chakra schilderen is zoveel meer dan ‘alleen’ de Chakras schilderen! Een reis door en met jezelf. Bijzondere gesprekken met mede cursist en de proffesionaliteit (empathie en kennis) van Ellen is van zo’n toegevoegde waarde! Emoties van verdriet tot blijdschap en plezier met daarbij je eigen gevoel op het doek! Van de vrijheid naar jezelf toe naar de vrijheid in jezelf! Echt een kadootje wat positief blijft doorwerken in je leven, een verrijking.

 30. Heb de workshop gedaan van de chakra’s. Het was een mooie emotionele en leerzame reis door mijn lichaam en geest en ziel. Een prachtige ervaring die ik mensen kan aanraden die op zoek zijn naar zichzelf en hun creativiteit.De manier hoe Ellen de workshop geeft is erg prettig ik voelde me meteen thuis en kon dus mezelf zijn en ontdekken in een veilige omgeving. ook de technische tips tijdens het schilderen vond ik erg prettig waardoor er meer diepte of “leven” in het schilderij kwam, bedankt Ellen voor deze liefde volle begeleiding. Diana

 31. Ik heb de cursus die ik samen met Ilonka en Anja bij je heb mogen doen, als leuk en leerzaam ervaren.
  Het heeft mij weer een stapje verder gezet in de ontwikkeling waar ik mee bezig ben.
  In ieder geval genoeg stof om over na te denken en mee bezig te zijn.
  Succes met je volgende cursus en ik wil graag de nieuwsbrief blijven ontvangen

 32. Mijn neefje en ik hebben het geluk gehad om de laatste paar maanden bij Ellen op bezoek te mogen komen in haar fijne atelier om te leren chakra schilderen. Dit was een hele fijne ervaring en wie weet komen wij over een paar jaar weer om te kijken welke voortuitgang wij geboekt hebben. Ellen heel erg bedankt voor deze 7 gezellige en vooral leerzame avonden.

 33. Lieve Ellen,
  Ik wil je bedanken voor al je liefdevolle oprechte aandacht en vooral voor mijn eerste richting die ik in het schilderen heb gevonden.
  Schilderen verbind mij tot wie ik wezenlijk ben.
  Liefs

 34. Ellen, Ontzettend bedankt voor je wijze lessen, raad en mooie adviezen. We nemen ze allemaal mee op ons levenspad… Nooit geweten dat er zoveel uit een schilderij te halen valt. Lieve groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.